Nieuws

Uitreiking cheque op 31 mei

Op donderdag 31 mei om 13:00 uur zullen de kinderen van de Noorderkroon een cheque aan de Stichting Twentse Waterpompen Cambodja overhandigen.

Op de afgelopen goedbezochte lentemarkt  hebben de kinderen zelf gemaakte producten verkocht. De opbrengst daarvan schenken zij aan bovengenoemde stichting.

Controle en onderhoud

Elzo van de S.T.W.C. is net weer terug van Cambodja. Hij heeft daar een lange fietstocht gemaakt en onderweg tevens waterpompen geplaatst.

Naast het in ontvangst nemen van de cheque zal Elzo ook een presentatie geven over deze reis. Bovendien zal de junior stadsdichter ter ere van deze gelegenheid een zelf geschreven gedicht voordragen.

Voor ons is het heel vanzelfsprekend de kraan open te draaien voor schoon drinkwater. Drinkwater waar we niet alleen van drinken en mee koken maar zelfs het toilet mee doorspoelen!

In Cambodja is de situatie even anders. Er is weliswaar voldoende water in Cambodja maar door gebrek aan goede irrigatiesystemen kan het water niet optimaal gebruikt worden. De Cambodjanen moeten met een emmer uit een gat in de grond vervuild water naar boven halen. Dit water moeten ze eerst koken. Pas dan is het water drinkbaar en kun je er eten mee koken.

Als je dit zo leest, wat hebben wij het dan luxe. Wellicht kunnen wij een steentje bijdragen om al die luxe eerlijker te verdelen.