Organisatie

De organisatiestijl

De schoolorganisatie is gebouwd rondom het pedagogisch concept. Ook de directeur, de intern begeleider(IB) en de remedial teacher (RT) en de leerkrachten werken met elkaars wilsrichtingen en talenten. Allen werken vanuit de technieken en vaardigheden van het Ervarend Leren.

De organisatievorm

De leerkrachten zijn een samenwerkend en samen lerend team, samen met de IB, RT en directeur. De leiding ligt bij de directeur. De ouders zijn medewerkers in pedagogische en praktische zin en adviseren en ondersteunen het team.

Regionaal

De Noorderkroon vormt samen met de vrijescholen in Almelo, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Brummen, Deventer, Doetinchem, Emmen, Groningen, Harderwijk, Leeuwarden, Meppel, Oldenzaal en Winterswijk, de Stichting Vrijescholen Athena: http://www.vsathena.nl.

Middelbare vrijeschool: http://www.vrijescholenzutphen.nl (vwo havo vmbo-t).

Middelbaar eerste twee jaar: Het Twickelcollege, Borne (vmbo-, havo-, vwo-onderbouw (breed)): http://twickelcollege.nl/vrijeschool-middenbouw.

Landelijk

Landelijk is zij aangesloten bij  de Vereniging voor Vrijescholen:  www.vrijescholen.nl. Deze verenigt alle scholen en instellingen voor onderwijs en opvoeding, waar gewerkt wordt vanuit antroposofie.

De ‘Stichting voor Rudolf Steiner Pedagogie’ verzamelt schenkgeld om vrije initiatieven in en om vrijescholen landelijk en te kunnen ondersteunen: www.steunvrijeschool.nl.

De ‘Vereniging voor Vrije Opvoedkunst’ ontwikkelt tal van activiteiten voor ouders: www.vrijeopvoedkunst.nl.

Wereldwijd

De school aangesloten bij de Waldorfmovement en the Alliance for Childhood: www.allianceforchildhood.org.