Nieuws

Kinderkoor uit Oeganda

Kinderkoor uit Oeganda

Maandag 22 mei is het zover: dan komt het kinderkoor uit Oeganda de hele dag bij ons op school. Om 8:15 heten ze iedereen op het plein welkom met djembe’s en gezang. Kom daarom goed op tijd! Ook de kleuters mogen deze dag via het plein naar binnen.

Overdag krijgen alle groepen workshops van deze kinderen in zang, dans en djembe spelen. Aan het einde van de dag om 14.15 uur is de eind voorstelling op het plein. Iedereen is daarbij van harte welkom. Dus nodig ook opa’s, oma’s, buren, vrienden en vriendinnen uit!

In de hal bij de hoofdingang, of bij mooi weer buiten op het plein, zal de groep kraampjes inrichten waar ze spulletjes gaan verkopen. Aan het begin van de ochtend kunnen ouders en andere belangstellenden een kijkje hierbij nemen en ook ’s middags na de voorstelling kan er gekocht worden. We hopen dat we met z’n allen deze kinderen financieel een beetje kunnen helpen.

Lees de folder of het persbericht hieronder voor meer informatie.


Persbericht

Zingen voor hun toekomst

Na maanden van voorbereiding komt het Kidsgear Children’s Choir uit Oeganda naar Nederland. Van 1 mei tot en met 18 juli zal het kinderkoor diverse steden aandoen in Noord-, Oost- en Midden-Nederland.

De Oegandese kinderen, in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, zingen voor hun eigen toekomst en de toekomst van hun leeftijdsgenootjes thuis.
Het kinderkoor is afkomstig van de Kidsgear Primary school in Bukomansimbi, een school die een thuis biedt aan wees- en kansarme kinderen in Oeganda. De school werd in 2006 opgericht door de Nederlandse stichting UP4S. “Het kost veel geld om de school draaiende te houden,” aldus initiatiefneemster Sylvia Mbabazi. “Er is financiële steun nodig om te zorgen dat de kinderen te eten krijgen, om de leerkrachten te betalen en de gebouwen te onderhouden.”

In de afgelopen jaren heeft het kinderkoor al een tournee door Nederland gemaakt om de stichting naamsbekendheid te geven en sponsors te werven voor de basisschool. Op dit moment worden 100 weeskinderen volledig door de stichting onderhouden, met behulp van donaties. Daarnaast krijgen 500 leerlingen uit het dorp en de nabije omgeving les op Kidsgear Primary school. Mede door de tournee in 2009 heeft de stichting in 2010 een middelbare school kunnen bouwen.

Vanwege dit grote succes in de afgelopen jaren is besloten het Oegandese kinderkoor in de periode medio begin mei tot begin juli 2017 weer naar Nederland te laten overkomen. De opbrengst van de tournee zal deze keer gaan naar verschillende bouw werkzaamheden, ambachtsschool en maandlasten voor eten, kleding/schoenen en onderwijs.

Het kinderkoor treedt op in scholen, kerken en clubs. Met zang en dans laten ze de kinderen, ouders en leerkrachten in workshops kennismaken met de cultuur van Oeganda. De kinderen van het kinderkoor geven verschillende workshops bijvoorbeeld zang/dans, djembe en Afrikaanse sieraden maken.

Op het programma staan scholen in onder andere Alkmaar, Zwolle, Deventer, Enschede, Apeldoorn, Hengelo, Twello, Arnhem etc

—————-
Voor meer informatie over het kinderkoor en een tourgids kunt u contact opnemen met Sylvia Mbabazi. Dit kan via info@up4s.nl of telefoonnummer 0570-513673. U kunt ook kijken op de website van UP4S: www.up4s.nl.

Waarom is het belangrijk te komen kijken?
Geef deze Oegandese wees- en kansarme kinderen de kans om in de spotlights te staan!
De kinderen zullen u meenemen in de Afrikaanse cultuur en u verrassen met Oegandese zang, dans en muziek.